Italijanska jajca, slovenska šunka, namesto hrena pa Iveco Power!

Po trimestnem postu, če štejem po dnevih, je bil skrajni čas za odhod. Jumprčk se je sprva nekaj »puntal« s prižgano lučko za kontrolo motorja in utripajočo spiralo za gretje, a robantil in vlekel je povsem normalno, zato sem ga samo malo bolj na »hardkor gajžlal« v vrhniški klanec, da bi mu »spucal sinuse« pa je bilo nato vse lepo po starem.

Kam dlje se mi ni ljubilo pa resnici na ljubo tudi časa ni bilo veliko, zato sem bolj ali manj naključno izbral Murano. Malo zato, ker tam še nismo bili, malo pa me je mikala Punta Sabbioni, saj je bila ob zadnjem obisku vsa razrita in prekopana. Projekt Mojzes seveda.

V Maranu Lagunare je bil time out. V tej tipični ribiški vasi sem nakupil sipice, polčas pa je sledil malo naprej od izhodišča za »akvabuse« pri Punti Sabbioni. Naval je bil enormen, velika noč pa to …

IMG_1645

Sreča, da so vsi oz. večina rinili v Benetke, tako da smo mi izpustili romarsko gnečo. Sicer pa na takšnih atrakcijah ali božjih poteh, kjer se tare ogromno ljudi, zadnje čase ni več varno postopati, saj se mimogrede najde kak »kamikaza-uporabni idiot«, ki ti »komot« za vekomaj ugasne luč.

Karta za »beneško vodno trolo« za dva stane trideset veveric, mladič pa se je spričo let »švercal« na đabest, sicer pa lahko »vodne trole« menjaš po želji. Murano je manj slikovit kot njegov »brat« Burano, a vseeno zanimiv; ni da ni od stekla, cene pa visoke u 3pm. 🙂

IMG_1652

IMG_1659

IMG_1661

Kupili smo evrske spominke za na hladilnik, najbrž »made in PRC«, a dandanes tako to je. Pristen je verjetno samo še domač Cabernet, čeprav sem v Famili po slučaju našel nek promocijski lokalno rdeč nektar, ki je več kot zadovoljil zahtevne brbončice.

IMG_1668

IMG_1670

IMG_1672

IMG_1677

Ob čakanju na povratek smo olupili še muransko pico in se po vseh prestopih znašli na izhodišču.

IMG_1679

IMG_1680

Kamper je dobil svojo lokacijo na pesku, kmalu nato se mu je pridružila še 4×4 kamela iz Sahare.

IMG_1688

Zjutraj in celo še čez dan je, navkljub profi opremi, Sabina slabo upravičila svoj sloves predsednika ribiškega društva Črni potok, Ickaficka pa je sabotirala: 1. prodajalka, ki mu je namesto oglja prodala brikete; 2. kartuša plina v »brenerju«, ki je izdihnila še preden se je stisnjen prah utegnil vneti.

IMG_1707

Tako smo roštilj prestavili za drugič, mimogrede pobarvali pirhe in se naslednjega dne ob vračanju domov kar med vožnjo po AC nabasali s sendviči ter mami priročno naročili kosilo.

IMG_1691

IMG_1696

IMG_1699

IMG_1708

IMG_1712

IMG_1713

Za dobro vago smo pritresli še nekaj svojih sestavin in delovni torek je bil že skoraj nared, da utiri »lajf« nazaj. Ampak. Prvomajski so »tle-tle«

IMG_1714

IMG_1715

IMG_1717

IMG_1720

Ickoficko brez potice.

Advertisements

4 thoughts on “Italijanska jajca, slovenska šunka, namesto hrena pa Iveco Power!

  1. Kje na Punti ste pa parkiral? Tam je toliko dolgoprstnežev, da imaš prav smolo, če kakšen od teh ne vtakne prstov v kamper. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: