Sagra del pasch in takoj nato naravnost navzdol v Vallevecchio

Ickofickova najboljša »prijatelja«, sta v zadnjem času postala meteo.it in pa wetter.at. In prav slednji, si je drznil prav v zadnjem trenutku spremeniti moje štajerske plane. Namreč, ob »takšnelem« času mi po glavi, bolj kot vse drugo rojijo vinogradi in pa vse, kar je pač povezano z njimi.

Hm, kaj sedaj. Meteo.it me je malo bolj »potroštal«. Da pa ne bi kar tako malo »budalili« po ITA vsevprek, sem na turističnem »pejđu« Friuli Venezia Giulia malo »pošnofal« o aktivnostih in dejavnostih naših sosedov.

»Fešt« je bilo veliko in izbral sem eno, ki me je malce bolj pritegnila. Namreč napovedan koncert skupine GLI ANNI D’ORO, ki je preigravala stare »komade« ene izmed legend italijanske zabavne glasbe – 883.

Spakirali smo v pol ure in že divjali proti Cordenonsu. Lektorica in Sotrpin se nam zaradi obveznosti žal nista pridružila, tako da smo v petkovem popoldnevu »vžgali« solo.

Prispeli smo prav kmalu, a center mesteca je bil bolj pust kot ne in nam ni dajal kakšnih otipljivih znakov »feštarjenja«.

IMG_4159

Parkiral sem pred zvonikom in prvega mimoidočega, ki je za silo lomil angleščino vprašal o dogajanju.

IMG_4162

Poslal nas je nekam v smeri športnega parka, kjer smo nato naredili krog, a spet brez uspeha. Z »navodilodajalcem« smo se nato na cesti naključno srečali še enkrat, a tokrat nas ni več prepustil tavanju.

Prisedel je k meni v kamper izrekel dvakrat »destra«, trikrat »sinistra« in že smo bili pred drugim športnim parkom, kjer je kraljeval prireditveni šotor.

Peljal sem ga nazaj v center in ga odložil z besedama »grazie mille«.

Ker je bil koncert napovedan šele za enaindvajseto uro, smo v centru še malo popasli firbce in pozalogajili. Seveda smo pričakovali dogajanje in pa koncert v samem centru z ličnimi štantki in podobno pornografijo. A kar je bilo, je bilo.

IMG_4157

Band je zamujal, Sabina je barantala za levandino olje na stojnici, mladič pa je hiperaktivno norel po napihljivih igralih in na »vsake tolko« prišel »fehtarit« za sladkorno peno.

Končno se je »špil« začel. Odposlušali smo kakih pet do sedem komadov, a je zadeva zavijala bolj v rockerske vode in mladič je začel zadevo sabotirati. Čez kake deset minut je malo presedlo še nama in odpravili smo se prespat v mirni center.

IMG_4158

Zajtrk smo prestavili pred šoping center v Pordenoneju se oborožili s škampi in odlomastili v Valleveccchio. Tam nas je čakala sedem euerska »vstopnina« in pa kakih sto kamperjev razmetanih po travniku.

IMG_4206

 

IMG_4223

 

IMG_4171

 

 

IMG_4165

»Odsprehodili« smo se po plaži, čeprav bi se lahko tudi kopali (temperatura je bila zelo visoka), nato pa nemarno zasmradili okolico z buzaro in družno z Lauro Pausini odkoncertirali v večer.

IMG_4211

 

IMG_4202

 

IMG_4182

Super ribarnica v Monfalconeju nam je postregla s svežimi morskimi listi, s katerimi smo hoteli košček morja prinesti tudi našima dvema »celincema«. Zadolžili smo ju za pripravo krompirja in blitve, sami pa smo seveda za predjed »ihanske brancine« z lisičkami pokonzumirali še sredi Trsta. Še skok na AC in bili smo skoraj ob četrti popoldan že doma.

IMG_4236

 

IMG_4239

Advertisements

4 thoughts on “Sagra del pasch in takoj nato naravnost navzdol v Vallevecchio

  1. Matr, sem se že ornk bal, da se ne boš nič več oglasil in opisal vaša potepanja. In ko sem že skoraj obupal – Evo Icko famili spet preseneča.

    Fotke… ni kaj govorit, sej vse že veš (znaš).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: